tiistai 15. helmikuuta 2011

Koulua energia osastossa

Ptikästä aikaan taas kirjoittelen. Tällä kertaa on hyvä syy. Pikkasen kiirettä kouluhommien kanssa. Pari deadlineä tulossa ja viikonloppuna ei kouluhommia ole mahdollisuus tehdä (Full moon party). Mut menneistä tapahtumista aatelin kertoa ja kaikki nyt keskittyy aikalailla energia osaston puolelle.

Ensimmäisenä mieleen tulee perjantaina Professori Ram M. Shresthan kunniaksi järjestetyt juhlat. Juhlat sisälsi runsaasti puhetta, esityksiä, ruokaa ja juomaa. Kaikki tämä ja hyvä seura maksoi 350 Bahtia (8,5e) Ruokaa löytyi jotain 5 eri maalaista, jokainen sisältäen 3-5 eri ruoka lajia. Oli nuudeleita ja riisiä. Sikaa, nautaa ja kanaa. Juoma puoli oli vielä parempi. Limua, mehua, vettä ja kaljaa. Kaikkea sai syödä ja juoda niin paljonku kerkesi 4h aikana. Ohjelma puolella oli tietenkin kiitos ja ylistyspuheet professorille. Tämän lisäksi tanssi ja laulu esityksiä oli muutama kappale. Parhaimpana oli ystäväni Cocon järjestämä jöngleeraus esitys, jossa oli huumoria laitettu mukaan paljon.

Juhlan jälkeen voisi siirtyä koulun puolelle. Elikä ensimmäiset labrat oli. Mukavaa mitata biomassan (sahanpurun ja rice husk) koostumusta. 6 hengen ryhmä ja mittaukset kesti sen 3,5-4h. Välissä tuli kyllä pari taukoa. Paras oli puolitoista tuntia, jonka aikana rakentelin exceliin laskenta taulukon. Sai mukavasti mittauksien jälkeen heti tuloksen. Tai olisi saatu, jos en olisi tehny paria laskuvirhettä. Lopuksi sain tietää, että pitää kirjoittaa "dum paper". Ei mitään hajua sillä hetkellä mitä tarkoittaa, joten P'Puu ystävällisesti lähetti minulle kaikki viimevuoden biomass labrojen dum paperit. Ja ihan nimen mukanen tuo on. Kirjoita laskut ja kerro mitä ne tarkoittaa. 7 sivun raportista 4 oli valmiiksi tehty ja 2,5 sivua on excel taulukoita ja loput on parin rivin kommentteja. Puolituntia ja kirjoitettu (laskemiseen menee tuon lisäksi toiset puolituntia).

Uuni ja kuivain

Tauolla ohjeita antanut vierailija

Lopputulos yhdestä näyteestä
Kuten sanoin olen ollut kiireinen koulun kanssa. 10 crediittiä (25 noppaa) taisi olla vähän liikaa. Tällä hetkellä työn alla on discussion esitys (pidetään torstaina) ja  Solar cooling for buildings raportti ja esitys (23.2 palautus). Nämä kaksi on ED72.20 (Workshop) kurssin töitä. Lisäksi ED72.19 kotitehtävän palautin tänään. Kevyt 6 sivun tehtävänanto ja 7 sivun vastaus. Kohta saan tietää menikö biomass raportin aihe läpi, jonka jälkeen voi aloittaa 15 sivun raportin rakentelua. HUOM! Riviväli 1. Näitten lisäksi pitäisi viel jaksaa ED72.28 (Solar energy) kurssin kotitehtävä 2 alkaa tutkailee. Onneksi tulee pitkä viikonloppu ja isot pirskeet. Niistä sitten ensikerralla. Milloin sitten onkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti