lauantai 30. huhtikuuta 2011

Final exam and new toy

Nyt olisi ensimmäinen koe takana. ED72.28 eli solar energy. Lopuilla ei nyt niin väliä. Tentti systeemi toimi aivan samanlailla ku välikokeissa. Nyt vain joku oli valittanu laskimista. Jotkut omistavat liian hyviä laskimia joihin voi ohjelmoida ja kirjoittaa tekstiä ja tämän takia pitäisi ottaa heikompi laskin tenttiin. Puolet omistaa paremman laskimen ku minä, mutta ei osaa käyttää sitä. Toden näköisesti minun takia tosissaan valitettu, kun yhes tentistä sain suoraan vastaukset käyttämällä laskimen omaa funktiota. Suunilleen kaikkien laskimilla pystyy sen tekee, mutta vain kolme henkilöö osas, minä ja kaksi joille kerroin miten se tehään. Ihme lapasia.

Itse tentti meni kyllä hyvin. Ottaen huomioon olotilan. Sanotaan et jouduin pidättää hengitystä, kun proffa tuli kattelee selän taakse. Ekana ulos normaaliin tapaan ja kahvin jälkeen leikkimään uudella lelulla. Lelu on aurinkokenno laturi, jonka rakensin itse. Osat sai ostettua Zeer nimisestä kauppakeskuksesta. Minun kauppa. Kaikkea pikku krääsää mistä voi rakennella isoa krääsää oli tarjolla. Myös valmiiksi rakennetut oli. Diodien etsimen oli hankalaa, mutta itse paneleitten etsiminen lähes mahotonta. Solar panel, Solar cell, Solar module oli täysin tuntemattomia sanoja thaimaalaisille. Silicon cell oli taikasana, jolla minut opastettiin alimpaan kerrokseen. Siellä vähän pyörimistä ja kyselyy niin löyty.

Osien jälkeen ei muutaku labra vastaavaan yhteys. Pyysin mahdollisutta lainata työkaluja, kolvia ja ruuvareita. Vastaus oli totta kai saat. Jujuna oli ikäväkseni se, etten saanu tehä kaikkea itse. Labra avustaja kolvasi minulle paneelit yhteen ja mittaili tehoja minulle. Itse vain piirsin minkä laisen ja laittelin johdot valmiiseen kuntoon. Olisi varmaan ite saanu tehdä, jos olisi vaan pyytänyt.

Tämän jälkeen itse laite o valmis. Nyt puuttuu kotelo. 16 Bahti maksava pikaliima kirjakaupasta ja farkun palanen ompelu puodista. 3 kpl jäätelötikkuja tukemaan panelit yhteen ja farkun pala peittämään kaiken ja valmista. Tämän jälkeen piti ootella aurinkoa. Sain kaiken valmiiksi klo. 18.00 ja aurinko laskee täällä 18.40 ja auringon ollessa noin matalalla ei enään ole tarpeeksi säteilyä ladatakseni patteria. Tänään tosissaan leikin tuon kanssa tai oikeastaan testasin et räjäyttääkö patterin. Ei räjäytä. Lataa mukavasti ja muutenkin toimii paremmin kuin odotin. Nyt on taas kamerassa laturi ja saa otettua kuvia. Hyvään aikaan, koska parin viikon päästä lähdenkin pidemmälle reissulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti