lauantai 22. tammikuuta 2011

Päivä rutiineja

Nyt alkaa olemaan kaikki rutiinit jo hallussa. Ainoastaan tuntejen peruuttamiset menee vielkin välillä ohi. Ajattelin kirjoitella tylsyyksissäni mitä kaikkea normaaliin päivään/viikkoon kuuluu. Tietenkin erinlaisuudet normaaleista suomalaisista tavoista korostuu.

Aloitetaan omasta kämpästä. Siivoaminen on helppoa. Tarvii vain katsoa, että tavarat ovat paikoillaan tarstaina. Kun tulen takaisin oppitunneilta, siivooja on lakaissu lattian ja pyyhkinyt pölyt. Myös petivaatet ovat vaihdettu ja roskakori tyhjennetty. Saa nähdä minkälainen sika minustakin täällä kehittyy, kun ei tarvii itse siivota.

Pyykinpesua varten alimmassa kerroksessa on pyykkihuone. Kaksi pesukonetta ja kuivausrumpu. Kaikki koneeet toimivat  10 Bahtin kolikoilla, joita tarvii sijoittaa 3 kpl. Kuivausrumpua en ole käyttänyt, koska kämpän kalusteisiin kuuluu kuivausteline ja pyykit kuivuvat nopeasti parvekkeella. Pyykinpesukoneet ovat samanlaiset, mutta erinlaiset mihin olen tottunut. Koneisiin heitettään ekana pesuaine pohjalle. Tämän jälkeen vaateet heitellään ympäriinsä rumpuun. Sitten kansi kiinni ja säädöt kuntoon. Ei muutakuin raha sisään ja vetää nupin ylös niin kone lähtee käyntiin. 40 min ja vaateet ovat puhtaita.

Keittiön omistan, mutta käyttö on aika heikoilla. En jaksa ostaa ruokaa kotiin, koska helpompaa käydä ulkona syömässä kahdesti päivässä. Päivässä rahaa ruokaan kuluu n. 100 Bahtia (n. 2,5e). Vedenkeitintä kaipailen. Kahvi on mallia pikakahvi täällä ja nuudelit saa helposti tehtyy vedenkeittimellä. Tarvii jaksaa lähtee futureparkiin shoppailemaan.

Saniteetti tiloista voisin mainita suihkun. Yllätys sinänsä, että täällä ei ole lattialämmitystä suihkussa. Tästä syystä lattia lainehtii aina veden peittämänä. Sandaalit jalkaan, jos ei halua jalkojen kastuvan. Suihkussa on toinenkin ikävä puoli. Vaikka T talo onkin parhaimpia täällä, lämmin vesi ei kuulu mukavuuksiin. Voisi kuulostaa mukavalta mennä viileään suihkuun, kun ulkona on +30 astetta. Valitettavasti toivoisen veden olevan  5-10 astetta lämpimämpää. Ei se jääkylmää ole, mutta ei mukavan viileekään.

Lopuksi maisemakuva kampukselta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti