keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Tutustuminen ja kurssien alku

Saa nähdä mitä kaikkea olen jo unohtanut. Normaaliin tapaan alkuun on tullut paljon tietoa ja paljon tekemistä. Ajattelin aluksi nyt kertoa hauskasta osasta eli SU (Student Union) järjestämistä juhlista. Meille järjestettiin oma päivällinen, jonka jälkeen pääsi nauttimaan alkoholia. Kaikki uudet opiskelijat saivat numeron, joka määräsi pöydän jossa istuit. Ennen pääruokaa oli alkupalat, jotka nautittiin suuremmassa tilassa seisten. Samalla tutustuttiin muihin opiskelijoihin.

Tutustuin ruotsalaisiin vaihto-oppilaisiin. Ilta jatkui normaaliin malliin. Syötiin ja muutama puhe kuuneltiin. Jaettiin muutama palkinto satunnaisille ihmisille. Itse sain illan pääpalkinnon, läppärin alle laitettavan lisä tuulettimen. Yhdeksältä aukesi tiski. Itse jatkoin iltaa pelaamalla biljardia ruotsalaisen Davidin kanssa ja juomalla kaljaa. Seuraavan päivän herätys oli 7.00. Herätys oli suhteelisen rankka ja lisäksi pääsin tapaamaan oman neuvojani. Ensi perjantaina on varsinaiset tervetuliasjuhlat. Täytyy innolla ootella.

Nykyään pidän kameraa aina repussa. Syy tähän on se, että näin iguaanin. 1-1,5m pitkä ja kieli 20 cm. Oli upea näky. Se vain oli nurmikolla vapaana ja pyöritteli päätään. Pikkasen harmitti, ettei ollut kameraa mukana. Täällä on myös muitakin eläimiä vapaana. Koiria ja kissoja juoksentelee siellä täällä. Tuntuu melkein omituiselta, kun eläimet ei tunnu mitenkään reakoivan ihmisiin. Täytyy muuten varoittaa, jos joku suunittelee AIT:n tuloa. Älä pelästy pieniä eläimiä. Taloissa juoksee muurahaisia ja muita pieniä eläimiä. Ulkosieniä pitkin kiipeilee pieniä valkoisia liskoja. Kuulema nurmikolla on paljon käärmeitä. Itse olen nähnyt vain kuoleita pari.

Opiskelu puolelta olen lähtökuopissa. Ensimmäinen luento oli tänään 8.00 ja seuraava alkaa 16.00. Ensimmäinen luennon aihe oli solar energy. Luennoitsija oli omasta mielestäni hyvä. Prof. S. Kumor oli luennoitsija ja samalla hän on myös minun neuvojani. Luennolla hän kertoi usein käytännön esimerkkien kautta asiat ja kyseli opiskelijoilta paljon. Itse en ollut tottunut niin interaktiiviseen luentoon, mutta tykkäsin tyylistä.

Muita opiskeluun liittyviä asioita on kirjasto. Sain tutustumis kieroksen ja ohjeet kuinka toimia, kun haluaa lainata kirjoja. Systeemi oli hyvin perinteinen. Osa kirjoista ei ole lainattavissa ja joitain voin lainata kahden viikon ajaksi. Yllätyin suuresti, kun kerrotiin vanhojen tenttien lainaamis mahdollisuudesta. Tämä on kyllä minulle tuttua LUT:sta, mutta yllätys oli, että täälläkin on mahdollisuus moiseen.

Kirjaston palveluista minulle tärkein on luentokalvojen kopiointi mahdollisuus. Itse kutsun näitä prujuiksi. Palvelu oli yksinkertainen. Pystyit lainaamaan luennoitsijan tuoman prujun 8h ajaksi. Sait lukea tai tehä muistiinpanoja tämän ajan. Jos tarvitsit prujua pidemmäksi aikaa, pystyit kopioimaan sen. Itse otin kopion solar energyn prujusta. Maksoi 91 bahtia  (n.2€). Jos nyt vähän valehtelen, niin olisko 100 sivua. Todella hyvä olla kalvot valmiina luennolla ja pysttyy tekemään muistiinpanot suoraan asian viereen.

Eiköhän tässä ollut taas kaikki tällä kertaa. Tulen laittamaan aikamoisen määrän kuvia, kun saan kaapelin ostettua. Siihen asti saatte vain minun huonoja kuvauksia asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti